Never Waste a good crisis (KanaalZ)

Klaus Lommatzsch had 12 afleveringen voor mij het voorrecht de spits te mogen afbijten in deze reeks op Kanaal Z. "Never waste a good crisis", het thema waarbinnen we met 12 bedrijven in een kort format tips en advies geven aan andere bedrijven. Hoe haal je meer uit je gehalveerde marketing euro en hoe zet je volop in op digitalisatie en data ? 

In a nutshell hebben we het in 5 minuten over deze 5 topics: 

  1. Hoe écht data- en technologie gedreven bedrijfsvoering een game changing impact heeft op processen, organisatie en cultuur. A fool with a tool remains a fool. Technologie op zichzelf is lui - maar correct ingezet is het alles bepalend voor de competitiviteit van je organisatie. Het is de how achter een sterke why bepaald door de brand en de brand promise. 
  2. Why Now? Waarom is Martech, AI en RPA belangrijker dan ooit: we moeten meer gaan denken in termen van waardecreatie weg van conventionele aanpakken met taak- en jobsomschrijvingen - al zeker in deze tijden van remote of world office working. 

  3. Hybrid modellen waarin search on line, experience off line, buy online en collect off line worden in een hybride post Corona tijd het nieuwe normaal - en de manier hoe je data uitwisselingsakkoorden op een correcte manier inzet zijn allesbepalend

  4. Hence mijn advies: 'Don't be the 1% guy'....data is het nieuwe goud als het correct wordt ingezet - gemiddeld wordt 1% van alle data ingezet op klantervaring. 

  5. Check your horizon: timing is alles - denk 30/60/90 - oplossingen die een kernprobleem kunne helpen oplossen want binnen 90 dagen zitten we al eind 2020. Maar denk tezelfdertijd ook aan aan je 3 jaar horizon: het architectuur plaatje van een Martech omgeving zal er totaal anders uit zien - wetende dat AI exponentiele technologie is en aan razendsnel tempo op ons af komt. 

Check hier de aflevering op ons Youtube kanaal: 

Wil je graag eens sparren - boek gerust een 10 minuten 'ask me anything sessie' hieronder wanneer jou best uit komt: